Hlavní obsah

Pražská burza reaguje na brexit: díky bankám vyskočil hlavní index o 1,49 procenta

Vývoj na akciových trzích zhodnotila Anna Píchová, analytička společnosti Cyrrus.Video: Silvie Friedmannová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pražská burza dnes navázala na úterní vzestup a index PX posílil o 1,49 procenta na 1 019 bodů. Vzhůru ho táhly hlavně finanční tituly v čele s Komerční bankou. Brzdou výraznějšího růstu byly akcie O2 a společnosti ČEZ. Vyplývá to z internetových stránek burzy.

Článek

Z hlavních emisí si dnes nejvyšší zhodnocení připsala Komerční banka. Její akcie zdražily o více než čtyři procenta na závěrečných 896 korun. K ziskovým se zařadily také akcie Monety, bankovní skupiny Erste a pojišťovny VIG. Cenné papíry Monety posílily o 3,19 procenta na 74,30 Kč, emise Erste zpevnila o 2,82 procenta na 773 korun. Akcie rakouské VIG si připsaly k dobru 1,4 procenta.

Naopak více než jednoprocentní ztráta postihla akcie telekomunikační společnosti O2 Czech Republic, které uzavřely obchodování s kurzem 241,50 koruny. Oslabila také energetická společnost ČEZ. Její cenné papíry zlevnily o 0,93 procenta na 535 korun.

Koruna dnes kolem 17:00 stagnovala vůči euru na 25,56 Kč/EUR. Vůči dolaru česká měna oslabila o devět haléřů. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

Reklama

Doporučované