Hlavní obsah

Pražská burza se dnes vymanila ze série poklesů

Rozhovor s analytikem Starteepo Dušanem Jilčíkem.Video: Petra Krmelová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pražská burza dnes přerušila sérii šesti poklesů v řadě. Index PX zpevnil o 0,37 procenta na 1041,89 bodu. Nejlépe si vedly emise textilky PFNonwovens a pojišťovny VIG. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.

Článek

O více než procento dnes na pražské burze posílily čtyři tituly ovlivňující hodnotu indexu PX. Nejvýraznější růst zaznamenaly akcie výrobce netkaných textilií PFNonwovens, které zdražily o 1,34 procenta na závěrečných 754 korun za kus.

Dařilo se také cenným papírům rakouské pojišťovny VIG a technologické společnosti Avast. Emise VIG si polepšila o 1,2 procenta na 588 korun, akcie Avastu si připsaly 1,09 procenta, a zakončily tak obchodování s kurzem 92,50 koruny za kus.

Z bankovních titulů si nejlépe vedla Moneta. Její emise zpevnila o více než procento na 74,75 koruny. Dařilo se také rakouské Erste Bank, která posílila o 0,84 procenta na 839,40 za akcii.

Naopak v červených číslech zakončily poslední burzovní seanci tohoto týdne akcie Komerční banky či producenta tabákových výrobků Philip Morris ČR. Cenné papíry Komerční banky odepsaly 0,75 procenta, akcie kutnohorské tabačky zlevnily o 0,72 procenta.

Koruna se dnes kolem 17:00 obchodovala v kurzu 25,83 Kč/EUR a 23,06 Kč/USD. Oproti čtvrtečnímu podvečeru koruna zpevnila k jednotné evropské měně o dva haléře, vůči dolaru si připsala k dobru 12 haléřů. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

Reklama

Doporučované