Hlavní obsah

Pražská burza se rozroste o další titul, přichází finančník Lapčík

Foto: Trinity Bank

Radomír Lapčík nedávno navázal spolupráci s číslem 68 (Jaromír Jágr vpravo), nyní si jeho SAB Finance jde naopak pro peníze - na burzu.

Reklama

Burza cenných papírů Praha oznámila první konkrétní informace ke vstupu společnosti SAB Finance na trh.

Článek

Majitel banky Trinity Radomír Lapčík uvede příští týden ve čtvrtek na pražskou burzu svou společnost SAB Finance. Ve zprávě pro média to potvrdila Burza cenných papírů Praha.

SAB Finance byla přijata na trh Standard Market, obchodovat se s ní začne 28. ledna na částce 10 560 korun za jednu akcii. To je cena, za kterou jsou cenné papíry SAB Finance nabízeny v rámci veřejné nabídky.

„Jsem rád, že již v lednu můžeme přivítat nové IPO. Věříme, že si najde místo mezi investory a zařadí se mezi vyhledávané dividendové tituly,“ uvedl v tiskové zprávě Petr Koblic, generální ředitel BCPP.

Lapčík slibuje investorům konzervativní dividendový titul a pochvaluje si rychlost, s jakou se celý vstup na burzu podařilo realizovat. „SAB Finance je dlouhodobě zisková firma a je to pro nás další významný milník. Naší skupině tento krok přináší možnost ještě více posílit pozici v mezinárodním bankovním sektoru,“ prohlásil Lapčík, zakladatel firmy.

SAB Finance se specializuje na devizové obchody pro firemní klientelu, v nich je v Česku lídrem. Uvádí o sobě, že aktuálně má ve svém portfoliu téměř 18 tisíc klientů a roční obrat v roce 2019 přesáhl 280 miliard korun. Předpokládaná tržní kapitalizace SAB Finance a. s. je 2,7 miliardy korun.

Reklama

Doporučované