Hlavní obsah

Pražská burza se vrátila k růstu, dařilo se akciím VIG a Erste

Rozhovor s analytikem Milanem Lávičkou.Video: Oliver Sálus, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pražská burza se dnes po úterním poklesu vrátila k růstu, index PX posílil o 0,24 procenta na 1 050,02 bodu. Nahoru ho táhly rakouské finanční tituly, dařilo se zejména pojišťovně VIG. Ztrácela naopak Komerční banka. Vyplývá to z údajů burzovního webu.

Článek

Finanční sektor se obchodoval smíšeně. Akcie VIG se staly nejúspěšnějším titulem dne, když zdražily o 3,33 procenta na 636 korun. Erste Bank si polepšila o 0,72 procenta na 807 korun. Nejvíce se dnes obchodovalo s akciemi Komerční banky, které ale oslabily o 1,4 procenta na 811 korun. Moneta Money Bank odepsala 0,34 procenta na 73,80 Kč.

Úspěšný den má za sebou technologická společnost Avast, když zhodnotila o 1,82 procenta na 112 korun. Mírně rostla také telekomunikační firma O2 a textilka Pegas Nonwovens. V červeném dnešní obchodování zakončila například energetická společnost ČEZ, mediální CME nebo nápojářská Kofola.

Koruna se dnes kolem 17:00 obchodovala v kurzu 25,90 Kč/EUR a 23,42 Kč/USD. Ve srovnání s úterním podvečerem zpevnila česká měna k dolaru o dva haléře, kurz koruny vůči euru se nezměnil. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

Reklama

Doporučované