Hlavní obsah

Pražská burza stagnovala navzdory posílení většiny hlavních titulů

O akciovém trhu s analytikem J&T Banky Milanem Lávičkou.Video: Zuzana Hodková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pražská burza dnes stagnovala navzdory posílení většiny hlavních emisí. Index PX sice stoupl, ale pouze o 0,01 procenta na 1 051,57 bodu. Burzu brzdilo oslabení akcií Komerční banky, Monety Money Bank a energetické firmy ČEZ, které se podílely na většině dnešního objemu pražských burzovních obchodů.

Článek

Oslabující akcie byly mezi hlavními emisemi v menšině. Více než čtyři pětiny z celkového objemu obchodů ale připadly na cenné papíry Komerční banky, Monety a ČEZ, které zlevnily. Akcie Komerční banky odepsaly 0,33 procenta na 901 korun, akcie Monety 0,07 procenta na 75,95 koruny a akcie ČEZ 0,83 procenta na 540 korun.

Akcie ČEZ zároveň zaznamenaly nejvýraznější propad z hlavních emisí. Naopak největšího posílení dosáhly cenné papíry provozovatele horských středisek TMR, a to o 2,60 procenta na 790 korun. Jen od poloviny dubna již akcie TMR postupně zdražily zhruba o 30 korun, a dosáhly tak nejvyšší ceny od října roku 2013.

Česká měna dnes mírně oslabila vůči oběma hlavním světovým měnám. Koruna k 17:00 oslabila oproti předchozímu závěru k euru o čtyři haléře na 25,56 Kč/EUR a k dolaru o tři haléře na 22,77 Kč/USD. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

Reklama

Doporučované