Hlavní obsah

Pražská burza stagnovala, ztrácely akcie ČEZu a KB

Rozhovor s Vladimírem Vávrou, hlavním makléřem Wood and Company.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Pražská burza dnes stagnovala. Index PX sice klesl, ale pouze o 0,05 procenta na 1051,57 bodu. Oslabily třeba akcie energetické firmy ČEZ a Komerční banky, posílily naopak akcie Moneta Money Bank a bankovní skupiny Erste. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.

Článek

Většina hlavních emisí sice posílila, ale k růstu to burze nepomohlo. Mezi oslabujícími byly totiž i akcie ČEZu a Komerční banky, které se podílely na většině z dnešního objemu obchodů na burze. Cenné papíry ČEZu zlevnily o 0,38 procenta na 528 korun a cenné papíry Komerční banky o 0,64 procenta na 848 korun.

Největší propad postihl akcie mediální skupiny CME, a to o 1,94 procenta na 86,10 koruny. Naopak nejvýraznější posílení zaznamenaly cenné papíry tabákové společnosti Philip Morris ČR, které zdražily o 1,47 procenta na 13 840 korun.

Česká měna dnes mírně zpevnila k euru a oslabila vůči dolaru. Koruna k 17:00 posílila oproti předchozímu závěru k euru o tři haléře na 25,72 Kč/EUR. K dolaru oslabila o čtyři haléře na 23,01 Kč/USD. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

Reklama

Související témata:

Doporučované