Hlavní obsah

Pražská burza vstoupila do nového týdne téměř procentním růstem

Rozhovor s hlavním analytikem Patria Finance Tomášem Vlkem.Video: Anita Baselová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pražská burza zahájila nový týden růstem. Index PX dnes posílil o 0,99 procenta na 1 053,25 bodu. Vzhůru mu pomohly zejména emise Erste Bank a Komerční banky. Opačným směrem na index působily akcie mediální skupiny CME a banky Moneta. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.

Článek

Z hlavních titulů pražské burzy si dnes nejlépe vedla Erste. Cenné papíry této rakouské bankovní skupiny posílily o 2,35 procenta na závěrečných 802 korun za akcii. Také akcie Komerční banky zpevnily přes dvě procenta na téměř 800 korun.

Mimo finanční sektor se dařilo například telekomunikační firmě O2 Czech Republic. Její akcie uzavřely obchodování s kurzem 216 korun za kus, o 1,41 procenta výše než při ranním otevření burzy.

Naopak ke ztrátovým titulům se zařadily CME a Moneta. Akcie mediální skupiny CME dnes odepsaly 0,71 procenta na závěrečných 112 korun. Cenné papíry Monety pak přišly o necelých 0,5 procenta, končily těsně nad 76 korunami.

Koruna dnes podle údajů serveru Patria Online zpevnila vůči oběma hlavním světovým měnám. K euru si od předchozího závěru polepšila o sedm haléřů na 25,58 Kč/EUR. Na dolar si připsala osm haléřů, a dnes kolem 17:00 se tak obchodovala v kurzu 22,94 Kč/USD.

Reklama

Doporučované