Hlavní obsah

Pražská kavárna si plete umění s agitačním střediskem. Schwarzenbergovo číro mi přišlo trapné, říká Vladimír Franz

Vladimír Franz: Prezidentská kampaň je reality show.

 

Reklama

„Pravdu neurčuje pražská kavárna ani Hrad se Zemanem a Ovčáčkem,“ říká v Osmičce Heleny Šulcové profesor, umělec a bývalý kandidát na prezidenta Vladimír Franz.

Článek

V roce 2013 jeho kandidatura zaujala řadu světových médií. Nejzajímavější část kampaně podle něj byla ta, kdy s týmem jezdil po náměstích a bavil se s lidmi. Během těchto setkání Franz zjistil, že lidem v České republice chybí ideál a svoboda. V druhém kole volby tehdy podpořil Miloše Zemana.

„Nikoho jsem nechtěl podpořit. Vzhledem k tomu, jak se chovala parta kolem Karla Schwarzenberga, tak jsem si řekl, že jim do toho smrdutého rybníčku hodím šutr,“ vzpomíná s odstupem času. Prezident by podle něj měl být v úřadě pouze jedno volební období.

„Kampaň je reality show. Jde o to, aby se kandidát vynořil a byl se vším všudy, to je základ,“ komentuje současné kandidáty na prezidenta. Mezi nimi mu prý chybí skutečná osobnost.

V druhé části Osmičky Vladimír Franz mluví o mindráku Čechů, propagandě i Babišových koblihách:

Vladimír Franz: Ruská propaganda je stejně tak úspěšná jako ta americká.

Stačí Čechům Babišovy koblihy? Proč si myslí, že Češi mají mindrák? Jak by vypadala opera o české společnosti? A půjde k prezidentským volbám? Podívejte se na rozhovor.

Reklama

Doporučované