Hlavní obsah

Pražská ODS vytáhla do sněmovních voleb trumf jménem Klaus mladší, kandidátku vede Černochová

ODS představila pražské kandidáty do Poslanecké sněmovny.

 

Reklama

Pražská ODS sestavila kandidátku k podzimním sněmovním volbám. Povede ji současná starostka Prahy 2.

Článek

Syn Václava Klause, nejznámějšího občanského demokrata, jde do svého prvního poslaneckého boje. Regionální sněm ODS v pondělí večer sestavil seznam lidí, kteří by v ideálním případě měli po podzimních volbách usednout do Poslanecké sněmovny. Václav Klaus mladší je na třetím místě.

Pražskou kandidátku povede Jana Černochová, poslankyně a současná starostka Prahy 2. Do Sněmovny chtějí pražští občanští demokraté poslat i svého předsedu, zastupitele hlavního města Prahy a podnikatele v oblasti komunikace Filipa Humplíka. Až třetí příčku obsadil Václav Klaus mladší, bývalý ředitel Prvního obnoveného reálného gymnázia a syn bývalého prezidenta.

Čelo kandidátky doplňují tři jména. Bohuslav Svoboda – lékař, poslanec, pražský zastupitel a primátor hlavního města v letech 2010-2013. Jaroslava Janderová – advokátka a pražská zastupitelka. A nakonec Marek Benda, který na poslanecké křeslo usedá už od roku 1993.

Hlavní město bývalo po dlouhá léta volební baštou ODS. Až do roku 2010, kdy v Praze vyhrála TOP 09. V posledních volbách do Sněmovny se strana propadla až na čtvrtou příčku.

Podívejte se na rozhovor s předsedou ODS Petrem Fialou nejen o kandidatuře Václava Klause mladšího do sněmovních voleb.

Reklama

Doporučované