Hlavní obsah

Pražská zoo po dvou dnech znovu otevírá. Kvůli vichřici musela zavřít poprvé od povodní v roce 2013

Živě z pražské zoo s ředitelem Bobkem o následcích vichřice (foto: Miroslav Bobek).

 

Reklama

Silná vichřice v pražské zoo naštěstí nezranila žádné zvíře ani člověka. Napáchala ale materiální škody. Z obavy o bezpečnost se vedení zahrady rozhodlo od neděle nechat brány zoo zavřené. Po dvou dnech se ale návštěvníkům zase otvírají.

Článek

Pražská zoologická zahrada se v úterý znovu otevře. Vstup byl veřejnosti dočasně odepřen poté, co se Českou republikou v neděli prohnal silný vítr. K rozhodnutí došlo především z obavy o bezpečnost návštěvníků. „Veškeré škody jsou materiální, nikomu se nic nestalo. I zvířata byla včas v zázemí,“ uvedla pro ČTK mluvčí zoo Alena Šteffelová.

Silný vítr odnesl střechu seníku, která skončila ve hnojišti. V prostoru vyhrazeném návštěvníkům u občerstvení V Oboře nevydržela nápor živlu borovice, která spadla.

Během pondělí zaměstnanci odklízeli škody, které špatné počasí napáchalo. Spadané větve z areálu zahrady použijí chovatelé jako krmivo pro některá zvířata. Mezi těmi jsou například sloni, žirafy, gorily a jiní primáti. „Nejraději mají vrbu jívu, větve ovocných stromů, dubu a buku,“ komentuje výběr stravy pro býložravce ředitel pražské zoo Miroslav Bobek. Polámané větve pak mohou přinést i sami návštěvníci.

Pražská zoologická zahrada zavřela poprvé od roku 2013. Tehdy to bylo kvůli povodním.

Reklama

Doporučované