Hlavní obsah

Pražského železničního dne se dnes dopoledne zúčastnily stovky lidí

Foto: Getty Images

„Ilustrační foto.“

Reklama

Pražského železničního dne, který přinesl zájemcům například možnost svézt se historickými vlaky a autobusy v centru metropole i v okolí hlavního města, se dnes dopoledne zúčastnily stovky lidí.

Článek

Nadšenci lemovali železniční tratě a fotili si unikátní vlaky. Nejvíce akcí svátku železnice se konalo na Masarykově nádraží.

Lidé se dnes mohli projet například parním vlakem s lokomotivou Šlechtična do Hostivice, Neratovic nebo Českého Brodu, parním vlakem s lokomotivou Heligon do pražských Dejvic, historickými patrovými vozy s lokomotivou Brejlovec na okružní trase po pražských spojkách či historickou motorovou soupravou po Negrelliho viaduktu.

Zájemci se kromě toho mohli také svézt historickou elektrickou jednotkou Žabotlam do Českého Brodu, moderní elektrickou jednotkou InterPanter do Kralup nad Vltavou nebo historickými autobusy na zvláštní lince z Masarykova nádraží a tramvajemi pravidelné linky 42 za zvláštní tarif DPP.

Vedle toho mohli fanoušci železnice navštívit i výstavu kolejových vozidel Českých drah, prohlédnout si Masarykův salonek či modelové kolejiště na nádraží v Roztokách u Prahy.

Reklama

Doporučované