Hlavní obsah

Pražskou burzu dnes do minusu stáhly hlavně bankovní tituly

Rozhovor s hlavním ekonomem BHS Štěpánem Křečkem o cenách energií.Video: Anita Baselová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pražská burza dnes přišla o část svých středečních zisků. Index PX klesl o 0,15 procenta na 1083,82 bodu. Dolů ho táhly hlavně akcie Erste a Komerční banky. Opačně na index působila emise pojišťovny VIG či Avastu. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.

Článek

Z 12 hlavních titulů pražské burzy jich dnešní seanci zakončilo se ztrátou pět a šestý stagnoval. Nejvýraznější pokles postihl cenné papíry Komerční banky, které ztratily více než procento na závěrečných 790,50 koruny.

Nedařilo se ani dalším dvěma bankovním titulům. Akcie bankovní skupiny Erste zlevnily o 0,9 procenta na 841 Kč, cenné papíry Monety stagnovaly s kurzem 79,40 koruny za akcii. Pro akcie Monety byl přitom dnešek posledním dnem s nárokem na půlroční dividendu, upozornil makléř Fio banky Josef Dudek.

Naopak růst, a to o 2,23 procenta, zaznamenaly cenné papíry rakouské pojišťovny VIG. Podle Dudka dnes dorovnávaly středeční závěrečný růst na primárním trhu ve Vídni.

Dařilo se například i akciím technologické firmy Avast. Jejich cena stoupla o 0,76 procenta na 133 Kč.

Koruna se dnes kolem 17:00 obchodovala v kurzu 25,57 Kč/EUR a 23,23 Kč/USD. Oproti středečnímu podvečeru oslabila česká měna vůči euru o tři haléře, na dolar si pohoršila o jeden haléř. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

Reklama

Doporučované