Hlavní obsah

Pražskou zoo navštívilo zatím 841 667 lidí, podobně jako za celý rok 2020

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Pražskou zoologickou zahradu navštívilo k polovině října 841.667 lidí, jak na svém FB uvedl její ředitel Miroslav Bobek. Podobný počet návštěvníků měla zoo loni za celý rok. Tehdy byla zoo 114 dnů zcela zavřená.

Článek

V roce 2020 do zahrady v Troji přišlo 851 623 návštěvníků a finanční ztráty na vstupném, parkovném a podobně zoo vyčíslila asi na 90 milionů korun.

Také letošní návštěvnost zoo v české metropoli ovlivnila pandemie koronaviru a související vládní opatření. Trojská zoo se letos, stejně jako další zoologické a botanické zahrady v zemi, mohla veřejnosti otevřít až 12. dubna, přestože obvykle má otevřeno celoročně. Platilo ale omezení provozu, kdy se zahrada mohla naplnit pouze na 20 procent kapacity. Do zoo v Troji tak mohlo přijít nejvýše 4000 osob. Od poloviny května mohlo do zoo přijít lidí více, vláda povolila kapacitu venkovních prostor zoo naplnit na polovinu. Bez omezení počtu návštěvníků mohla zoo fungovat až v létě.

V roce 2020 byla zoo uzavřená od 13. března do 27. dubna, od 9. října do 2. prosince a poté opět od 18. prosince. Další dny byla návštěvnost omezená například limitovaným počtem osob v areálu zoo nebo zákazem vstupu veřejnosti do pavilonů. Pražská zoo tak v roce 2020 kvůli opatřením v důsledku epidemie přišla zhruba o 90 milionů korun. Část ztráty byla tehdy sanována pražským magistrátem, který je zřizovatelem zoo. Finanční podporu zaslalo i ministerstvo životního prostředí.

Pražská zoologická zahrada patří k nejnavštěvovanějším místům v Praze, před pandemií koronaviru ročně prošlo jejími branami asi 1,4 milionu lidí. Zatím nejvíce lidí zoo v metropoli navštívilo v roce 2019, kdy tam zavítalo 1,456.526 návštěvníků.

Reklama

Doporučované