Hlavní obsah

Pražský jarní týden módy bude mít podobu autokina

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Jarní edice pražského týdne módy se uskuteční v autokině. Zájemci budou moci přehlídky sledovat ze svých aut na parkovišti v holešovické tržnici, budou se živě přenášet na dvě LED obrazovky.

Článek

S drobným časovým posunem pak bude možné sledovat jednotlivé fashion shows na youtube kanále Mercedes-Benz Prague Fashion Week (MBPFW). Týden módy, na kterém návrháři představí své vize na sezonu podzim/zima 2021, se uskuteční počátkem května. ČTK o tom dnes za pořadatele informovala Barbora Štěpánová.

MBPFW Drive-in Cinema vznikne od 1. do 3. května v prostoru parkoviště u haly 25 v Pražské tržnici v Holešovicích. „Jsme velmi rádi, že nám zcela premiérový model MBPFW Drive-in Cinema dovolí přiblížit našim návštěvníkům jednotlivé módní přehlídky v reálném čase, a neochudit je tak o autentickou a jedinečnou atmosféru fashion weeku,“ uvedl ředitel akce Lukáš Loskot.

Mercedes-Benz Prague Fashion Week otevře 30. dubna performance návrháře Jakuba Polanky ve zrekonstruovaných prostorách Šlechtovy restaurace a v parku Stromovka, kde se od 19:00 uskuteční veřejnosti volně přístupný happening. Přehlídkový program módního týdne představí 44 návrhářů, z toho dva školní ateliéry, a to Technickou univerzitu v Liberci a Univerzitu Tomáše Bati ve Zlíně: Ateliér design oděvu. Ve společném bloku budou své kolekce prezentovat také čtyři finalisté soutěže pro mladé návrháře s vítězem loňského ročníku této soutěže Marcelem Petránkem.

Na scénu se vrací návrhářské duo Laformela a Tereza Rosalie Kladošová. Své nové kolekce na MBPFW uvedou také návrháři Jakub Polanka, Michael Kováčik, Tereza Vu, Pavol Dendis, Lukáš Krnáč, Michaela Hriňová a Denisa Dovala. Nováčkem na scéně MBPFW bude tentokrát slovenská návrhářka Petra Kubíková a prostor dostane i vítěz designové soutěže Mercedes-Benz Talent 2021 z Mercedes-Benz Fashion Weeku Madrid. První přehlídkový den představí návštěvníkům v prostorách haly 11 v Pražské tržnici v Holešovicích svoji aktuální tvorbu Zoltán Tóth. Program týdne módy je na www.mbpfw.com.

Reklama

Doporučované