Hlavní obsah

Pražský magistrát hořel, jedovatý dým prostoupil budovu. Naštěstí jen jako

Složky IZS trénovaly zásah na magistrátu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Pražský magistrát společně s hasiči a záchranáři dnes uspořádal požární cvičení v budově Nové radnice na Mariánském náměstí.

Článek

Velké množství hasičských a záchranářských vozů, pobíhající policisté i křik „zraněných”. Tak vypadalo velké cvičení v Praze. Vůbec poprvé hasiči a další záchranné složky nacvičovali evakuaci budovy magistrátu na Mariánském náměstí. Hasiči simulovali požár v suterénu, odkud se jedovatý kouř rychle šířil po celé budově.

„Zásahy v historických centrech měst jsou pro složky Integrovaného záchranného systému jedny z nejsložitějších, protože úzké uličky představují často problém pro průjezd velké techniky. Pro všechny složky jsou tak podobná cvičení užitečná. V tomto případě se sice jedná o cvičení, které prověřuje evakuaci magistrátu a jeho úředníků, ale díky prověření a prohloubení spolupráce všech složek přispěje také ke zvýšení bezpečnosti v celém městě,” řekl primátor Zdeněk Hřib.

Hasiči si nacvičili i průjezd do historického centra v ranní špičce. „První jednotka z centrální stanice byla na místě čtyři minuty po ohlášení,” řekl serveru Seznam Zprávy mluvčí HZS Praha Martin Kavka.

Z budovy magistrátu se evakuovalo okolo 250 lidí, některé museli hasiči „zachránit” za pomoci výškové techniky. Kromě hasičů a zdravotníků se cvičení zúčastnilo několik desítek policistů a strážníků.

Reklama

Související témata:

Doporučované