Hlavní obsah

Pražský magistrát uzavřel lávku v Černošicích, lidé tudy stále chodí

V Černošicích je formálně uzavřená lávka, zákaz lidé nerespektují.Video: Jaroslav Gavenda

 

Reklama

Po pádu lávky v pražské Troji uzavřela Praha preventivně také lávku v Černošicích. Lidé ale přes ni stále chodí, protože zmizely zákazové cedule. Někdo je odstranil.

Článek

Lávka přes řeku Berounku mezi Černošicemi a pražskými Lipenci byla v pondělí večer z bezpečnostních důvodů uzavřena. Pražský magistrát zadal zpracování aktuálního posudku, podle kterého bude rozhodnuto o dalších krocích.

Podle starosty Černošic Filipa Kořínka způsobilo uzavření lávky místním obyvatelům značné komplikace, lidé ji totiž používají k cestám na vlak, na poštu i do obchodů. Náhradní trasa v blízkosti neexistuje.

Starosta doufá, že se uzavření lávky vyřeší co nejrychleji.

„Černošická lávka je ze 60. nebo 70. let. Dlouhodobě je ve špatném stavu, směřuje ke generální rekonstrukci. V tuto chvíli mám informace, že Praha spíš směřuje ke stavbě nové lávky. To všechno ukazuje na problém, proto je na místě opatrnost. Předpokládám, že se nezvýšilo riziko pádu lávky ze včerejšího dne na dnešní a je to tedy předběžná opatrnost,“ řekl Seznamu starosta Kořínek.

Praha po sobotním zřícení lávky v Troji, při němž se zranili čtyři lidé, chystá kontroly a uzavírky některých mostů i lávek pro pěší. Na neštěstí reagoval například i středočeský Nymburk, který nechá ještě tento týden zkontrolovat svou pěší lávku přes Labe.

Příčinou pádu lávky v pražské Troji bylo podle odborníků zřejmě přetržení zkorodovaných lan. Přesné příčiny určí znalci. Do vyšetření události byl dočasně odvolán šéf mostařů v Technické správě komunikací.

Reklama

Doporučované