Hlavní obsah

Pražský soud poslal do vězení gang, po němž jde celá Evropa

Soud se zloději hodinek.Video: Hanuš Hanslík

 

Reklama

Lupiči z ruského gangu Vyborg přepadli v Praze nejméně dvě prodejny s hodinkami. Další případy se vyšetřují.

Článek

Městský soud v Praze potrestal členy mezinárodního gangu lupičů, který vykrádal prodejny luxusních hodinek po celé Evropě.

Soud obžalovaným, jejichž pražskou loupež můžete vidět na autentických záběrech v přiložené reportáži, udělil tresty od tří do osmi let.

Osm let dostal hlavní organizátor loupeže Alexej Lozsesnikov. Nejméně, tedy tři roky, dostal Vitalij Komarovski, který díky svým výpovědím získal statut spolupracujícího obviněného.

Všichni společně pak musí uhradit škodu, již při loupeži způsobili. Po odpykání trestu budou také na deset let vyhoštěni z České republiky. To je maximum, které český trestní řád umožňuje.

Gangu se v podsvětí říká Vyborg podle ruského města v petrohradské oblasti, z něhož je zřejmě řízen.

V Praze gang podle policie vyloupil dvě hodinářství. Soud nyní řešil loupež z loňského února, kdy členové gangu ukradli z prodejny v Dušní ulici v centru metropole hodinky za více než 13 milionů korun.

Většina obžalovaných si ponechala lhůtu pro možné odvolání.

Brzy je ale zřejmě čekají další soudy. Policie totiž ještě řeší podobné přepadení luxusní prodejny v pražské Pařížské ulici, na kterém se někteří členové gangu podle policejních poznatků také podíleli. A proces s touto skupinou se připravuje i v Maďarsku.

Reklama

Doporučované