Hlavní obsah

Pražští strážníci hledají veterináře pro útulky pro opuštěná zvířata

Foto: Getty Images

„Ilustrační foto.“

Reklama

Pražští strážníci hledají veterináře pro útulky pro opuštěná zvířata, které provozují. Městská policie vypíše veřejnou zakázku, v níž bude péči poptávat.

Článek

Maximální cena za služby má být v následujících dvou letech 5,2 milionu korun bez DPH. Vyplývá to z dokumentu, který v pondělí schválili pražští radní. MPP provozuje útulek pro psy a další zvířata v Troji a pro kočky v Dolních Měcholupech a ročně jimi projde na tři tisícovky zvířat.

Zakázka je rozdělena na dvě části, a to pro každý ze zmíněných útulků zvlášť. Předmětem zakázky je nejen veterinární péče a na ni navazující úkony, ale rovněž dodávka veškerých použitých léčiv a materiálů. Vybraná firma bude provádět také laboratorní vyšetření. Smlouva s vítězem tendru je plánována na období od letošního září do srpna 2023.

Trojský útulek slouží psům a jiným odchyceným zvířatům a má pro psy 181 samostatných míst. Areál je rozdělený na karanténu, nemocnici, izolaci a na několik oddělení psů určených k výdeji náhradním či původním majitelům. Denně se zde starají zaměstnanci v průměru o 90 psů.

Útulek v Dolnoměcholupské ulici je určen pro toulavé a opuštěné kočky domácí, zdivočelou populaci koček a rovněž pro exotická zvířata. Zajištěna je kastrace zdivočelých koček, které jsou poté vypouštěny. Kapacita útulku je 200 míst pro kočky. Záchytná stanice je schopna krátkodobě zajistit péči např. o velké savce, chované šelmy, plazy či exotické ptactvo. Denně se zaměstnanci starají v zimě o 50 koček a v létě o 170.

Útulky zajišťují nejen dočasné umístění opuštěných a toulavých zvířat v Praze, ale poskytují jim zmíněnou veterinární a chovatelskou péči, zajišťují odchyt zvířat či veterinární asanaci, tedy svoz uhynulých zvířat a konfiskátů živočišného původu.

Reklama

Doporučované