Hlavní obsah

Přechod z juniorky Dortmundu do české ligy neberu jako krok zpět, říká Schumacher

V české lize nastupuje více než stovka cizinců, ale jen jeden Němec.Video: David Janeczek, Profimedia.cz, AP, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jihlava v lednu přivedla posilu z Borussie Dortmund. Dvacetiletý krajní obránce Till Schumacher v minulosti dokonce reprezentoval Německo v mládežnických kategoriích.

Článek

Schumachera přivedl do Česka bývalý brankář Martin Shejbal. Asistent trenéra fotbalových Pardubic v minulosti působil v Německu. „Přes své kontakty jsem domluvil Tillovi zkoušku u nás v Pardubicích, ale bylo vidět, že kvalitou má na nejvyšší soutěž,“ říká Shejbal.

„S novým trenérem Jihlavy Martinem Svědíkem se znám odmala, takže jsem mu Tilla doporučil,“ pokračuje čtyřiačtyřicetiletý bývalý brankář.

Schumacher odehrál v Jihlavě zatím tři ligová utkání a hned dvakrát byl fanoušky zvolen do sestavy kola. „Musím poděkovat Pardubicím a hlavně Martinu Shejbalovi, protože jinak bychom se o Tillovi nedozvěděli,“ vysvětluje Svědík.

Samotný německý fotbalista byl v minulosti kapitánem Borussie do sedmnácti i devatenácti let. „V Německu jsem hrál čtvrtou ligu a tady hraji nejvyšší soutěž. Navíc proti týmům, které mají šanci dostat se do Ligy mistrů nebo Evropské ligy, takže tenhle přestup beru jako krok dopředu,“ je si jistý Schumacher.

Ve videu se podívejte mimo jiné i na to, co řekl Schumacher o Kloppovi s Tuchelem.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:30 v celoplošné Televizi Seznam. Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované