Hlavní obsah

Před lety na karlovarském filmovém festivalu začínal, dnes je světově uznávaným režisérem

Karlovy Vary si nemohou stěžovat na nedostatek talentů.Video: Anita Baselová

 

Reklama

Když Ken Loach na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech představoval svůj film Kes, téměř nikdo ho jako režiséra neznal. Na letošním 52. ročníku MFFKV ale převezme ocenění za mimořádný umělecký přínos - Křišťálový glóbus.

Článek

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary objevil nejeden talent. Dnešní hollywoodské star, jako Scarlett Johansson, Leonardo DiCaprio nebo právě Ken Loach, navštívily festival ještě jako mladé a neznámé. Dnes už je vše jinak. Co ale zůstalo, je skvělá vizitka karlovarského filmového festivalu i ve světě.

Mezi světovými tvůrci se tak zkušenosti s českým mezinárodním festivalem šíří samy. „Proto se do Karlových Varů nebojí přijet takové hvězdy jako Mel Gibson nebo John Travolta a nemají pocit, že jedou do nějaké divočiny." Prozradil v rozhovoru filmový kritik Kamil Fila, video si můžete pustit nad článkem.

Filmový festival v Karlových Varech je důležitým festivalovým mezinárodním „mostem".Video: Anita Baselová

Janek Rubeš a Honza Mikulka provázejí 52. ročníkem Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Dozvíte se praktické informace, na jaké filmy zajít, užijete si střípky z dění, atmosféru festivalu a samozřejmě i celebrity! 

Reklama

Doporučované