Hlavní obsah

Před věznicí v Rýnovicích vznikl speciální kemp. Čeká se na Kajínka

Novináři čekají v Rýnovicích na Kajínka.Video: Hanuš Hanslík

 

Reklama

První novináři dorazili před věznici ve chvíli, kdy v Praze přistávalo letadlo s prezidentem, který po návratu oznámil milost pro Jiřího Kajínka.

Článek

Před věznicí Rýnovice, ve které tráví poslední hodiny či dny svého trestu doživotní vězeň Jiří Kajínek, vzniklo v noci na čtvrtek improvizované tiskové středisko.

Funguje pod širým nebem, věznice vyčlenila pro novináře čekající na propuštění Kajínka malé parkoviště přímo před vězeňskou branou.

První kameramani a fotografové začali přijíždět už okolo jedné hodiny v noci - krátce poté, co v Praze přistálo letadlo, kterým se prezident Miloš Zeman vrátil z Číny.

Prezident totiž minulý týden prohlásil, že milost pro Kajínka podepíše právě po návratu ze své asijské cesty.

Novináři si na čekání přivezli improvizované vybavení a kempují kolem skládacích stolků a židlí. Čekání může být dlouhé: Novináři si přivezli i sportovní výbavu, na volném místě parkoviště hrají třeba pétanque.

Kdy přesně vyjde Kajínek na svobodu, zatím není jasné. Od chvíle, kdy věznice obdrží prezidentskou milost, to prý bude trvat přibližně dvě hodiny. Může to být dnes, ale také třeba až příští týden. Záleží na prezidentu Zemanovi, kdy připravenou milost podepíše.

Reklama

Doporučované