Hlavní obsah

Přední ekonomové chtějí pomoct vládě. Zakládají KoroNERV-20

Foto: vlada.cz

Vládě se svojí iniciativou rozhodli pomoct ekonomové. Ilustrační fotografie.

Reklama

Přední ekonomové zakládají iniciativu KoroNERV-20. Chtějí posuzovat kroky veřejných institucí a hledat krátkodobá řešení, jak kormidlovat hospodářství v krizi. Ale také přijít s dlouhodobými návrhy, jak vrátit Česko k prosperitě.

Článek

Mezi iniciátory projektu patří například Danuše Nerudová, Petr Stuchlík, Mojmír Hampl, Tomáš Sedláček nebo Mariana Čapková. Napsal to server Peníze.cz.

„Jde o neformální iniciativu, širokou expertní platformu spojující osobnosti z různých sfér činnosti, ekonomiky, veřejných financí, bankovnictví, společnosti, školství a dalších. Scházíme se pravidelně prostřednictvím videokonference a sdílíme své zkušenosti a názory, jak rychle překonat dopady pandemie viru na českou společnost a její hospodářství,“ uvedla rektorka Mendelovy univerzity a předsedkyně Komise pro spravedlivé důchody Danuše Nerudová.

Mezi dalšími členy jsou třeba šéf EGAP Jan Procházka, expert na vzdělávání Bohumil Kartous, epidemiolog Petr Smejkal (IKEM). Podle zatím nepotvrzených informací webu Peníze.cz se na projektu mají podílet třeba i ekonomové Michal Mejstřík, Petr Zahradník či Daniel Münich, daňový poradce Jiří Nekovář nebo Marta Gellová, šéfka organizace EFPA ČR zaměřující se na vzdělávání finančních poradců.

Reklama

Doporučované