Hlavní obsah

Předpověď počasí: Denní teploty se budou držet nad nulou, ve čtvrtek začne opět sněžit

Denní teploty zůstanou nad nulou, ve čtvrtek začne opět sněžit.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Meteorolog Petr Dvořák ve svém videoblogu přináší předpověď počasí na první polovinu tohoto týdne. Od pondělí se bude postupně vyjasňovat a v úterý může vysvitnout i slunce. Ve čtvrtek ale přijde studená fronta a s ní sníh.

Článek

S novým týdnem přišla i změna počasí. V noci na dnešek na našem území přecházela studená fronta, která ještě doznívá ve východní části republiky. Díky ní na horách napadlo trochu nového sněhu. V nižších polohách šlo spíše o kombinaci srážek sněhových s dešťovými.

Ode dneška se obloha začne pomalu projasňovat, od odpoledne se postupně začne protrhávat oblačnost. Během dne očekáváme teploty kolem čtyř až pěti stupňů Celsia, sníh se tedy neudrží. V noci teploty klesnou k minus třem stupňům.

V úterý se můžeme dočkat i slunce. Bude polojasno a denní teploty se mohou dostat až k pěti stupňům Celsia. To ovšem platí pro západní část republiky, v té východní bude o něco chladněji. Někde dokonce může i sněžit. Noční teploty se budou pohybovat kolem minus čtyř až pěti stupňů Celsia.

Toto počasí vydrží i ve středu, ve čtvrtek ale přijde další studená fronta, která s sebou přinese sněhové srážky.

Pořadatelé zimních olympijských her museli kvůli špatnému počasí zrušit některé závody

Reklama

Související témata:

Doporučované