Hlavní obsah

Předpověď počasí: V průběhu neděle bude rozrušena teplotní inverze, v pondělí se oteplí

Počasí v neděli: Petr Dvořák.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Na konci týdne nastává změna cirkulace. Doposud bylo Česko pod vlivem teplotní inverze, která setrvávala až do soboty. V průběhu neděle bude inverze rozrušena zesilujícím jihozápadním prouděním.

Článek

Toto proudění k nám přinese studenou frontu, která sice není výrazná, ale přesto způsobí poměrně zásadní změnu počasí.

Studená fronta k nám bude postupovat z Německa v průběhu neděle. Odpoledne zasáhne západní Čechy, kde místy může sněžit. V nadmořských výškách menších než 300 metrů pak mohou být tyto srážky kapalné nebo smíšené. Ojediněle mohou někde srážky i namrzat

Srážkové pásmo nebude příliš vydatné ani rozsáhlé a srážky nebudou pokrývat celé území. Během noci z neděle na pondělí tato slabá studená fronta přejde až nad Slovensko. Během postupu přes naše území bude drobně sněžit nebo pršet. Za touto frontou se také vyčistí vzduch a skončí tak nízká inverzní oblačnost, která pokrývala celé Česko. Pondělní ráno může být relativně slunečné a zlepší se i dohlednost.

V průběhu neděle by teploty měly dosahovat kolem 3 až 5 stupňů Celsia. V pondělí bude o něco tepleji, až 6 stupňů. V noci na úterý se pravděpodobně ochladí a může být pouze něco kolem -3 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Doporučované