Hlavní obsah

Předpověděl výsledky devíti voleb. Teď nepochybuje, že Trump za znovuzvolení rozpoutá i válku

Svět bez obalu: Nepochybuji, že Trump udělá cokoliv včetně vyvolání války, aby byl znovuzvolen, říká známý americký historik a profesor American University ve Washingtonu Allan Lichtman.Video: Milan Šíma, RFE/RL

 

Reklama

Známý americký historik a profesor American University ve Washingtonu Allan Lichtman poskytl rozhovor pro Seznam Zprávy. Promluvil i o možném konfliktu mezi USA a Íránem.

Článek

Lichtman, který úspěšně odhadl výsledky posledních devíti amerických voleb – a to včetně vítězství současného amerického prezidenta Donalda Trumpa – tvrdí, že je Trump ochoten udělat cokoliv, aby byl znovuzvolen. A to včetně vyvolání války a ohrožení americké národní bezpečnosti.

„Válka vždy ovlivňuje výsledky voleb a já samozřejmě ani na okamžik nepochybuji, že Donald Trump udělá cokoliv, co by mu pomohlo ke znovuzvolení,“ říká profesor Lichtman. „On je ochoten obětovat naši národní bezpečnost, nebo třeba podpořit ruskou propagandu ohledně Ukrajiny… A to jen proto, aby si zajistil znovuzvolení. Trump použije cokoliv – bez ohledu na morálku či soucit. Bez ohledu na kohokoli jiného, než je on sám.“

Více v úvodním videu. Celý exkluzivní rozhovor s Allanem Lichtmanem vám nabídne jedno z příštích vydání pořadu Svět bez obalu. (Archiv pořadu najdete zde.)

Reklama

Doporučované