Hlavní obsah

Předseda ČSSD Jan Hamáček se ožení. Bere si bývalou političku ODS

Foto: DAN MATERNA / MAFRA / Profimedia, Profimedia.cz

Jan Hamáček se koncem týdne podruhé ožení.

Reklama

Jan Hamáček zkraje roku oznámil, že se rozvádí s první manželkou Kamilou. Seznam Zprávy zjistily, že tento týden se jeho druhou ženou stane někdejší pražská politička Gabriela Kloudová.

Článek

Předseda sociální demokracie a vicepremiér koaliční vlády Jan Hamáček se na konci týdne podruhé ožení.

Jeho manželkou se stane bývalá politička ODS a vlivná úřednice Gabriela Kloudová. O svatbě věděl jen úzký kruh známých. „Ano, informaci mohu potvrdit,“ řekl Hamáček Seznam Zprávám.

Druhý muž vlády Andreje Babiše na začátku letošního roku oznámil, že se rozvádí po 13 letech s manželkou Kamilou. Kvůli koronavirové epidemii, která na čas zastavila chod soudů, byl rozvod oficiálně potvrzen až v červnu. S první manželkou měl předseda ČSSD dvě děti.

O blízkém vztahu místopředsedy vlády s někdejší pražskou zastupitelkou za ODS se v politických kuloárech hovořilo delší dobu.

Gabriela Kloudová patří ke dlouholetým postavám pražské politiky a politického zákulisí. Poprvé se o ní začalo mluvit v době vlády Mirka Topolánka (ODS), kdy byla považována za jeho klíčovou spolupracovnici. Coby členka ODS následně v letech 2010 až 2014 působila v zastupitelstvu hlavního města.

Foto: ČTK, ČTK

Gabriela Kloudová z doby, kdy byla političkou ODS v Praze.

Z ODS však odešla a ve sněmovních volbách v roce 2013 kandidovala za blok Hlavu vzhůru blízký exprezidentu Václavu Klausovi. Projekt vedený Janou Bobošíkovou však ve volbách propadl. Gabriela Kloudová se však ani poté z politické scény nevytratila.

V roce 2014 nastoupila do úřadu místopředsedy vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavla Bělobrádka (KDU-ČSL). Po volbách v roce 2017 se začalo mluvit o tom, že je konzultantkou právě u ministra vnitra Jana Hamáčka.

Na veřejnosti se v minulých letech objevila také po boku vlivného sociálního demokrata Karla Březiny (ČSSD), byla manželkou někdejšího náměstka pražského primátora Jiřího Vávry (tehdy za TOP 09).

Reklama

Související témata:

Doporučované