Hlavní obsah

Předsevzetí si nedávejte, hýbejte se celý rok, radí fitness trenér Karel Frýd

Rozhovor s fitness trenérem Karlem Frýdem.

 

Reklama

Bývalý účastník reality show Big Brother a model, nyní fitness trenér a trenér české reprezentace v pozemním hokeji Karel Frýd byl hostem studia Slavných. A o čem jiném bychom si povídali než o předsevzetích.

Článek

„Fitness centra v lednu praskají ve švech. Lidé si dávají předsevzetí a také si navzájem darují vstupy do fitcenter pod stromeček. Předsevzetí ale není správná cesta. Hýbat bychom se měli po celý rok, protože dnešní doba je rychlá a hodně z nás má sedavé zaměstnání,” upozorňuje Karel Frýd. Jeho fitness služby využívají i známé osobnosti. Veronika Arichteva, Martina Pártlová nebo Lucie Šilhánová.

Se cvičením jde ruku v ruce zdravá strava, která hraje v proměně těla velkou roli. Je to až 80 procent úspěchu, důležitý je i pitný režim. „Strava musí být pestrá. Nejde ovšem úplně přesně říct, co nejíst. Každý člověk a každé tělo je nastavené jinak, takže diety působí rozdílně.” Podle Karla Frýda začátečníkům stačí pohyb třikrát týdně. „Lidé si ke mně nosí i fotografie a řeknou, že takhle chtějí vypadat, ovšem chtějí to často hned. Ale je dobré mít nějaký vzor, je to rozhodně motivace.”

A co plánuje Karel Frýd na tento rok? Podívejte se na video v úvodu článku.

Jak dlouho vydrží novoročním nadšencům chození do fitcentra?Video: Kamila Bejlková

Reklama

Související témata:
Karel Frýd

Doporučované