Hlavní obsah

Představení nabídne 15 způsobů smrti a aktivní účast ve hře

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Více než tři desítky hereček se zapojily do projektu Happy End v Hotelu Chateau Switzerland, který bude mít premiéru 17. září v prostor kláštera sv. Gabriela na Smíchově.

Článek

Připravuje ho soubor Depresivní děti touží po penězích a tvůrci ho chystají jako takzvané imerzivní divadlo. Při něm se divák pohybuje v rámci divadelní akce v jejím prostoru, divadlo se hraje všude kolem něj a může se do něj zapojit. Režisér Jakub Čermák zároveň slibuje jeden z nejintenzivnějších zážitků v historii imerzivního divadla v Česku - nabídne divákům možnost prožít smrt a následné posmrtné bytí. V tiskové zprávě o tom informoval manažer souboru František Horvát.

Projekt soubor chystá pro všechny, které smrt zajímá, kdo nad ní přemýšlí, kdo se jí děsí nebo kdo by si ji chtěl vyzkoušet nanečisto. Čermák divákům hodlá s pomocí více než 30 hereček přiblížit 15 různých druhů zakončení jednoho života.

„Imerzivní divadlo nám dává unikátní možnost dovolit divákovi volně se pohybovat po prostoru i v samotném ději představení. Návštěvníky přivítáme v našem luxusním velkolepém hotelu rozlehlém na ploše dvou pater kláštera, ve kterých si mohou zajít na poslední večeři, poslechnout koncert umírajících, zúčastnit se filozofické masterclass nebo třeba sledovat módní přehlídku,“ uvedl Čermák. Představení Happy end je podle něj velkofilm v divadelním provedení.

Nabízených filozofických masterclass se ujmou filozofka Anna Hogenová, spisovatelka Daniela Fischerová nebo farářka Martina Viktorie Kopecká. Představení vzniká v koprodukci s divadlem Venuše ve Švehlovce a festivalem příští vlna/next wave.

Režisér a performer Jakub Čermák je letošním laureátem Ceny české divadelní DNA, která se udílí každé dva roky výrazným osobnostem, jež přispívají k rozvoji nového divadla. Dvakrát měl nominaci na Ceny Divadelních novin (2018, 2019). Soubor Depresivní děti touží po penězích je nezávislé umělecké těleso, které působí od roku 2004 a připravilo řadu projektů především v nekonvenčních prostorech. Za své projekty si uskupení vysloužilo nominaci na Cenu Divadelních novin za projekt Bordel L'Amour (2018) či cenu na festivalu OFFenzíva za projekt Marie Stuartovna. Anatomie dramatu (2019).

Reklama

Související témata:

Doporučované