Hlavní obsah

Představenstvo společnosti Seznam.cz opouští majitel a zakladatel firmy

Foto: Seznam Zprávy

Sídlo společnosti Seznam na pražském Smíchově.

Reklama

Majitel tuzemské internetové jedničky Seznam.cz Ivo Lukačovič opouští pozici předsedy představenstva společnosti a nadále nebude ani jeho členem. Lukačovič ale zůstává majitelem a bude se věnovat svým globálním projektům, zejména Windy.com. Firma to uvedla na svém blogu.

Článek

Ivo Lukačovič, majitel a zakladatel české internetové jedničky, opouští pozici předsedy představenstva společnosti Seznam.cz a nadále nebude ani jeho členem. Na pozici předsedy představenstva se budou střídat tři stávající místopředsedové. Změna v čele statutárního orgánu proběhne vždy jednou za čtyři měsíce.

„Jde o formální stvrzení změn provedených na podzim roku 2017, kdy došlo ke zrušení pozice výkonného ředitele a exekutivní řízení společnosti převzali tři místopředsedové představenstva v roli kolektivního CEO. Ivův odchod z představenstva odráží skutečnost, že se již několik let řízení Seznamu nevěnuje, soustředí se na své globální technologické projekty, zejména Windy.com, a chce se jim plně věnovat i nadále,“ vysvětluje Pavel Zima, ředitel pro exekutivu a komunikaci společnosti Seznam.cz.

Pavel Zima, Tomáš Kapalín a Ondřej Procházka budou rotovat v pozici předsedy představenstva Seznam.cz.

Prvním předsedou představenstva se v novém uspořádání stává právě Zima, v červnu tohoto roku ho ve funkci vystřídá Tomáš Kapalín. Na majetkovou strukturu společnosti nemá změna žádný vliv, Ivo Lukačovič nadále zůstává jejím jediným majitelem.

Reklama

Doporučované