Hlavní obsah

Představitelka kampaně #MeToo čelí obvinění ze sexuálního útoku a fotbalisté, kteří mají cenu jako půl kozy

Zajímavosti, které v pondělí 20. srpna zaujaly Davida Janeczka.Video: David Janeczek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Výběr událostí dne podle Davida Janeczka.

Článek

Jedna z hlavních představitelek kampaně #MeToo Asia Argentová čelí obvinění ze sexuálního napadení. Incident se měl odehrát v roce 2013, kdy tehdy sedmatřicetiletá italská herečka svedla o dvacet let mladšího herce a muzikanta Jimmyho Benneta. Argentová se s mladíkem vyrovnala mimosoudně, ale uvidíme, jakou bude mít kauza dohru, protože v době románku bylo Bennetovi sedmnáct let a v Kalifornii je zákaz sexuálního styku s člověkem mladším osmnácti let.

Turecký fotbalový klub Gulspor přišel s převratnou myšlenkou, jak vydělat peníze na chod klubu. Amatérský tým se rozhodl prodat svých 18 mladých fotbalistů, aby vydělali na nákup 10 koz. V Gulsporu plánují, že by mohli vydělávat prodejem kozího mléka během domácích zápasů. Mladí fotbalisté si ale možná uvědomili, že jejich kariéra nemá příliš zářnou budoucnost, protože každý z nich má cenu jako zhruba půl kozy.

Světové ekonomické fórum vydalo nový žebříček kvality infrastruktury, v kategorii kvalita silnic včetně mostů obsadila Česká republika až 74. příčku, těsně za Slovenskem. Pro srovnání taková Itálie, ve které nedávno spadl u Janova most, skončila na 45. místě.

Co ještě zaujalo Davida Janeczka, se dozvíte ve videu nad článkem.

Reklama

Související témata:

Doporučované