Hlavní obsah

Přehlídka Ohromné maličkosti uvede krátká divadelní vystoupení

Foto: Getty Images

„Ilustrační foto.“

Reklama

Přehlídka krátkých divadelních, hudebních a filmových vystoupení pod názvem Ohromné maličkosti se bude konat 28. a 29. srpna v divadle Alfred ve dvoře.

Článek

Nabídne desítky produkcí ve čtyřech blocích, pro děti vždy od 14:30 do 18:00 a pro dospělé od 19:00 do 22:00. Šéfredaktor časopisu Svět a divadlo Karel Král za pořadatele v tiskové zprávě uvedl, že hrát se bude v divadelních sálech, kanceláři, bytě i na dvoře.

Král doplnil, že většina toho, co návštěvníci potkají na své pouti za divadlem, netrvá déle než půl hodiny, přičemž některé produkce jsou určeny pro desítky diváků a jiné jen pro několik lidí. Název festivalu přejímá titul bezmála stoleté knížky krátkých próz Gilberta Keithe Chestertona.

Chesterton je duchovním otcem festivalu, který letos bude mít 11. ročník. Jeho dílo má za hlavní téma paradox mylného vidění: věci nemusí být takové, jak člověku jeho oči či předsudky napovídají, a to, co se zdá být malé, může být ve skutečnosti ohromné. V knížce Ohromné maličkosti se jedná hlavně o paradox zdání. „Že to, co se nám jeví zašlé, šedivé, nehezké a malé, může být ve skutečnosti nové, plné barev, krásné a ohromné,“ uvádějí pořadatelé.

Sobota nabídne pro děti dílnu zvířecích masek, představení Malá mořská víla nebo Žabákova dobrodružství. Večer pak pro dospělé diváky třeba představení Ctibora Turby nebo operu Miloše Orsona Štědroně Opilcovo dítě aneb Malý mstitel podle stejnojmenné hry Pierre-Henri Camiho.

Reklama

Doporučované