Hlavní obsah

Přehlídku designu liberecká galerie pořádá kvůli koronaviru netradičně v červnu

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Třídenní prodejní přehlídku Design Days Reichenberg (DDR) věnovanou hlavně regionálnímu designu pořádá liberecká Oblastní galerie netradičně v červnu, o tomto víkendu.

Článek

V obvyklém prosincovém termínu to loni nebylo možné kvůli koronavirové pandemii. „Je to trochu takové DDR naruby,“ uvedl ředitel galerie Pavel Hlubuček.

Naruby je to podle něj nejen v tom, že designové dny pořádají nyní namísto před Vánoci, ale i tím, kudy budou návštěvníci na přehlídku přicházet. Nebude to přes hlavní vchod do galerie. „Roční doba nám totiž umožňuje mít stánky i venku, a proto jsme zapojili i zahradu, která bude sloužit jako hlavní a jediná přístupová cesta na akci,“ dodal Hlubuček.

Své výtvory bude od pátku do neděle prezentovat zhruba 40 designérů, převážně z regionů. V minulých letech jich bývalo kolem 60. „Počet designérů je sice pod hladinou obvyklého průměru, ale jsme rádi, že DDR již můžeme uspořádat, i když v trochu omezené formě,“ uvedla organizátorka akce Petra Kašková. Stánky budou nejen na zahradě, ale i na tradičním místě, což je hlavní bazénová hala budovy bývalých lázní. Budou v nich vystavené módní doplňky, grafiky, šperky, sklo, porcelán, interiérové doplňky nebo výrobky z ručního papíru.

Součástí třídenní akce bude i výtvarný workshop věnovaný pískování skla, kdy si zájemci budou moci ozdobit sklenici vlastním motivem. Novinkou akce budou odpolední pohádková představení. Loutkové liberecké Naivní divadlo bude hrát na zahradě pohádky Tři přadleny a Jak šel Kuba za Markytou. Vstup na Design Days Reichenberg i na aktuálně otevřené výstavy bude po celou dobu přehlídky zdarma.

Reklama

Doporučované