Hlavní obsah

„Přejede nás tramvaj? Schválně, kdo vydrží…“ S Josefem Poláškem v kostele i v hospodě

„Co se změnilo za dvacet let?“ zkoumají Josef a Michaela Poláškovi.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Z brněnského kostela svatého Augustina znějí varhany. „Hraje moje žena Míša, stejně jako když cvičila na absolventský koncert a já ji chodil poslouchat,“ vzpomíná Josef Polášek.

Článek

Před kostelem Poláškovi ukazují své dceři Alžbětě vysoký strom. A s sebou mají snímek dvacet let starý, kde je stromek maličký. „Je to dvacet let, to poznáme podle kočárku. V něm je náš nejstarší Pavlík.“ Že nácvik „živé fotografie“ mohl skončit tragicky, uvidíte ve videu nahoře.

Prostředního potomka Pepu zase mají na fotce u domu, kde bydleli. „On nosil brýle?“ ptá se Alžběta. „Ne, hrál si na Harryho Pottera, vysvětluje Michaela Polášková dceři, která automaticky leze na zídku masivního plotu jako kdysi její bratři – než se rodina odstěhovala do Prahy.

V pořadu Moje místa vás Poláškovi vezmou i na další svá důležitá místa: do Kroměříže, kde se brali, do Tichova, kam jezdili na chalupu, do Zlína, odkud pochází Josef, i do Vysokého Pole, kde se narodila jeho maminka a tatínek si ji tu namluvil, když sem přišel učit. Josef nevynechá ani zahradu, kde poprvé stál před kamerou, a hospodu, kam chodil s Pavlem Liškou, Markem Danielem a Tomášem Matonohou.

Premiéru pořadu Moje místa vysílá Televize Seznam dnes jako každé úterý od 20:00. A po něm následují Intimní zpovědi. V nich Josef Polášek prozradí, proč právě smrček může za to, že se z elektrikáře v JZD stal student herectví na JAMU, jestli považuje reklamy na žvýkačky a limonádu za „prokletí“ a jak celé rodině změnila život zpráva z ultrazvuku.

Starší díly pořadů si můžete pustit v archivu na videoportálu Televize Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam? Praktický návod ZDE.

Sledujte nás i na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované