Hlavní obsah

Překonal anorexii, ovládl své tělo. „Fitnessák“ Jan Caha teď radí jiným, jak žít lépe

#ZDAVUVEN: Jan CahaVideo: Anita Baselová

 

Reklama

Když byl malý, slýchával, že je tlusté dítě. A své tělo neměl rád. Ubližoval mu. Pak na sobě Jan Caha zapracoval, založil si školu pro zdravý životní styl a boří zažité mýty o fitness komunitě.

Článek

Nejdřív byl obtloustlý, poté vychrtlý. Anorexie? O tom se přece u kluků nemluví, zvlášť ne u těch z vesnice. Vlastně ani moc nepřemýšlel, že by mohl vyhledat odbornou pomoc. Jan Caha se rozhodl pomoci si sám. Při pohledu na jeho vypracovanou muskulaturu a poslechu toho, jak srovnané má myšlenky na zdravý životní styl, je zjevné, že se mu to podařilo.

Jan Caha má za sebou několik desítek soutěží ve fitness. Založil jednu z největších škol pro zdravý životní styl - Fitness Institut. Na Masarykově univerzitě v Brně studuje doktorský program kinantropologie, rovněž tu přednáší.

Ve Fitness Institutu zaměstnává své učitele z vysoké školy a ve výživové poradně radí klientům, jak zlepšit stav jejich těla.

V dalším díle pořadu #ZDAVUVEN se podívejte, jak v poradně dopadla moderátorka Anita Baselová a proč je důležité starat se o své tělo, i když možná na první pohled vypadá, že vaši péči nepotřebuje.

Reklama

Doporučované