Hlavní obsah

Premiér Babiš radí, kam letos na dovolenou. A varuje, co kde smrdí

Rubrika Vytrženo z kontextu ze satirického pořadu Šťastné pondělí. Premiér radí, kam letos na dovolenou.Video: Václav Dolejší

 

Reklama

Premiér jede do Řecka, protože si zájezd zaplatil už loni, ale pro ostatní má zajímavé prázdninové tipy.

Článek

Mnoho lidí trápí, kam se letos v létě vydat na dovolenou. A příliš jasno jim v tom zpočátku neudělal ani premiér Andrej Babiš.

Nejprve jednoznačně doporučoval tuzemský pobyt: „Zůstaňte doma v Česku, protože je tu bezpečno. Jezte v Česku, ubytujte se v Česku, kupujte česká jídla, kupujte české zboží. Je velice důležité, abychom podpořili náš cestovní ruch.“

Pak ale Babiš zničehonic začal opakovaně zdůrazňovat, že hranice nejsou uzavřené a rozhodně nežijeme v zadrátované zemi, odkud není možné vycestovat do ciziny. A sám oznámil, že v létě s rodinou vyrazí na dovolenou do Řecka.

„Teď mi všichni nadávají, protože jsem si před rokem zaplatil Řecko. Proč tam jedu? No protože jsem si ho zaplatil a bůhvíjak to bude,“ obával se miliardář, aby peníze za již zaplacený zájezd nepropadly.

Ostatním lidem místo moře předseda vlády ale přece jen raději doporučuje české rybníky. „Je to na vás. Já vám jen říkám, že Česko je krásná, fantastická země.“

„Možná najdete nějaké krásné místo v Čechách a pojeďte na dovolenou u nás. Zkuste o tom přemýšlet. Těšíme se na vás,“ řekl Babiš naposledy.

Pusťte si video, abyste zjistili, jaké místo přesně Andrej Babiš myslí, když říká „pojeďte na dovolenou u nás“. A dozvíte se také „pravdu, kterou vám nikdo jiný neřekne“ – co v Česku smrdí.

Reklama

Doporučované