Hlavní obsah

Premier League zná svůj jízdní řád. Šlágr prvního kola na Old Trafford, novinkou je únorová týdenní pauza

Foto: Profimedia.cz

Šlágrem 1. kola nadcházejícího ročníku Premier League bude souboj Manchesteru United a Chelsea.

Reklama

Nejsledovanější fotbalová liga světa je rozlosována a fanoušci klubů anglické Premier League už vědí, kdy a proti komu se střetnou jejich oblíbenci během ročníku 2019/2020. Každý z týmů bude mít nově v průběhu února týdenní pauzu.

Článek

Premier League je dlouhá léta proslavená neúprosností zápasového kalendáře. Hráči v Anglii si od ligových zápasů neodpočinou ani při vánočních svátcích, během nadcházející sezony ale přece jen dostanou vítaný oddych. Během dvou únorových víkendů (v rozmezí od 8. do 9. a od 15. do 16. 2.) se místo kompletního kola odehraje vždy jen pět utkání. Každý z dvaceti celků nejvyšší soutěže tak bude mít v tomto období týdenní zápasové volno. Tuto změnu si odsouhlasili zástupci anglického ligového fotbalu v červnu loňského roku.

Úřadující šampioni z Manchesteru City zahájí nový ročník v Londýně, kde se na Olympijském stadionu střetnou s West Hamem. Pep Guardiola se bude proti kladivářům pokoušet o prodloužení své skvostné série. Od svého příchodu do Premier League v roce 2016 totiž pokaždé úvodní ligové kolo vyhrál a nyní bude útočit už na čtvrtou výhru v řadě.

Úplně první zápas sezony 2019/2020 ale obstará Liverpool, který v pátek 9. srpna přivítá ve večerním utkání nováčka z Norwiche. Reds začínali sezonu doma proti Norwichi jedinkrát v historii, konkrétně v roce 1976. Domácí tehdy na Anfieldu vyhráli 1:0 a na konci sezony se radovali z ligového triumfu. Zajímavostí je, že druhý tehdy skončil právě Manchester City – největší soupeř Liverpoolu z posledního ročníku. Výběr Jürgena Kloppa by se rozhodně nezlobil, pokud by se v tomto případě historie opakovala.

Lahůdkou prvního kola je ale jednoznačně souboj Manchesteru United proti Chelsea na Old Trafford. Oba týmy se v prvním kole potkaly naposledy na začátku sezony 2004/2005 a šlo o vůbec první utkání Josého Mourinha v roli trenéra Chelsea. Výhru Blues 1:0 tehdy zařídil Eidur Gudjohnsen a Chelsea tento výsledek nastartoval až k titulu.

Norwich, Aston Villa i Sheffield United, tedy všichni tři nováčci, se vrátí do Premier League venkovními zápasy. Závěrečné kolo sezony 2019/2020 je na programu v neděli 17. května.

Reklama

Související témata:

Doporučované