Hlavní obsah

Premiér ve střetu zájmů. Babiš: Není to pravda! TOP 09: Musí rezignovat

Polední zprávy 31. května 2019.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Polední zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

0:43 Babiš je ve střetu zájmů a Česko musí vrátit dotace

Premiér Andrej Babiš je ve střetu zájmů. Kvůli přetrvávajícím vazbám na podniky, které vlastnil, musí Česko vrátit veškeré dotace přidělené Agrofertu od února 2018. Uvedla to v auditu Evropská komise. O jeho výsledku, na který se čekalo několik měsíců, napsaly Hospodářské noviny s odkazem na dva zdroje z českých ministerstev.

03:40 Sabina Slonková o Babišově střetu zájmů

07:28 Bývalý náměstek ministerstva financí Ondřej Závodský o Babišově střetu zájmů

11:16 Předseda Pirátů Ivan Bartoš o Babišově střetu zájmů

20:04 Jakla údajně podruhé napadli

Někdejší tajemník prezidenta Václave Klause Ladislav Jakl tvrdí, že byl podruhé fyzicky napaden. Prvnímu útoku čelil v sobotu večer v pražském metru. Útočníci ho měli označit za lídra SPD a z toho důvodu také napadnout. Z incidentu vyvázl s viditelným potlučením. Podrobnosti ohledně druhého incidentu zatím neuvedl. Pro ČTK uvedl, že je ve Vojenské nemocnici a nemůže komunikovat.

20:26 Šmarda má slib od Babiše

Kandidát ČSSD na pozici ministra kultury Michal Šmarda dostal slib od premiéra Andreje Babiše. Jeho nominaci pošle na Hrad. Situace v kultuře je podle Šmardy potřeba bezodkladně řešit. V první řadě plánuje vypsat výběrová řízení na šéfy Národní galerie Praha a ředitele Muzea umění Olomouc. Po půlhodinovém setkání na Úřadu vlády to sdělil novinářům.

20:46 Trudeau řešil potraty v USA

Kanadský premiér Justin Trudeau při návštěvě amerického viceprezidenta Mikea Pence otevřel téma potratových zákonů, které rezonuje Spojenými státy. Pence je tento týden na návštěvě Ottawy kvůli podpisu nové americko-kanadsko-mexické obchodní smlouvy.

22:12 Vývoz zbraní z Česka

Vývoz zbraní z České republiky do zemí, kde jsou porušována lidská práva. Palčivý problém, na který upozorňuje lidskoprávní hnutí Amnesty International. Podle něj je takový vývoz nezodpovědný. Více už dodá vedoucí kampaní Amnesty International Martin Balcar.

Reklama

Doporučované