Hlavní obsah

Monika Babišová po kritice večírkových fotek uzamkla svůj Instagram

Foto: Repro Instagram, Seznam Zprávy

Fotky z Instagramu Moniky Babišové obletěly internet.

Reklama

aktualizováno •

Monika Babišová čelila za obsah svého instagramového účtu kritice už několikrát.

Článek

Premiérova manželka Monika Babišová dlouhodobě čelila kritice, že příspěvky, které dává na sociální sítě, nejsou vzhledem k jejímu postavení vhodné. Například v říjnu krátce po invazi Turecka na kurdské území v Sýrii publikovala na svém oblíbeném Instagramu fotku z tureckého plážového rezortu. Aktuálně po sérii fotek z vánočního večírku Babišová, která je také klíčovou osobou při správě svěřenských fondů držících Agrofert, svůj účet veřejnosti uzamkla.

Nejdříve premiérova manželka zveřejnila fotky z domácího vánočního večírku, kde hosté byli v převlecích s vánoční tematikou. Sama premiérova manželka za „Santova skřítka“. Její kamarád florista Ivan Šablatúra, s nímž se objevuje na řadě dříve publikovaných snímků, pak za církevního hodnostáře. Premiér Andrej Babiš se podle fotografií účastnil bez převleku, tak mu manželka alespoň v aplikaci přidala červenou „santovskou“ čepičku.

Když se začaly fotografie většinou s nelichotivými komentáři šířit po dalších sítích, objevil se pod jedním snímkem komentář Šablatúry: „Bavíme se na večírku a chudoba u PC na fotkách!“

Foto: Instagram/Monika Babišová

Vánoční večírek Moniky Babišové.

To vyvolalo další vlnu kritiky. Premiérovo hnutí ANO totiž marketingově vystupuje jako strana pro všechny a svou politikou prosazuje vyšší příjmy pro sociálně slabší skupiny.

Nejprve zmizel samotný komentář. Posléze Monika Babišová uzamkla svůj Instagram.

Reakci Moniky Babišové redakce zjišťuje. Podle informací Seznam Zpráv se k uzamčení účtu rozhodla sama, ne na radu premiérova PR týmu. Premiér Babiš výrok následující den odsoudil. „Není to v pořádku. Pan Šablatúra je arogantní hlupák a píše nesmysly, které zásadně odsuzuji. Zneužil moji paní ke své reklamě,“ řekl premiér deníku Blesk.

Samotný přítel premiérovy manželky vzal svá slova v úterý zpět. „Rád bych se omluvil za tu hloupou a zbytečnou větu, kterou jsem napsal na svůj Instagram. Nechal jsem se vyprovokovat a zareagoval na zlý útok jedné konkrétní osoby na sociálních sítích. Teď mě to mrzí, protože jsem se určitě nechtěl dotknout nikoho dalšího,“ uvedl pro Blesk Šablatúra.

Na síti přitom Monika Babišová dříve ráda publikovala fotky z dovolených, včetně rodinných. Stejně tak třeba snímky z příprav na návštěvu u nově intronizovaného japonského císaře.

Pobavila například fotografií, když byli s Andrejem Babišem letos v únoru lyžovat ve francouzských Alpách. Tam se český premiér očividně spálil na horském slunci.

„Je to tydýt, teď ho to bolí a nemůžu se ho ani dotknout,“ posteskla si tehdy Monika Babišová.

Reklama

Doporučované