Hlavní obsah

Prequel Hry o trůny bude. Co zatím víme a jak úspěšný seriál pro HBO byl?

Prequel Hry o trůny bude sledovat příběh jednoho z nejvýznamnějších rodů.Video: Jan Marek, Youtube.com

 

Reklama

Jeden zrušila, druhý oznámila. Televize HBO příští rok uvede prequel seriálu Hra o trůny, tedy příběh předcházející ději letos dovršených osmi řad. Komerční kabelovka překvapila fanoušky krátce poté, co se na veřejnost dostaly zprávy o zrušení jiného prequelu, k němuž už natočila i pilotní díl s herečkou Naomi Wattsovou.

Článek

Kabelová televize HBO chce navázat na globální úspěch své televizní adaptace populární fantasy ságy Hra o trůny. Divákům proto nabídne desetidílný seriál o událostech, které jejímu ději předcházely.

Řada s názvem House of the Dragon (Rod draka) bude vycházet z knihy Oheň a krev amerického spisovatele George Raymonda Richarda Martina. Oznámil to programový šéf HBO Casey Bloys při prezentaci streamovací služby HBO Max, která má být uvedena do provozu v květnu 2020.

Kam prequel diváky zavede?

Děj chystané řady bude o tři století předcházet události původního seriálu a bude se soustředit na rod Targaryenů. Ten ve Hře o trůny, která skončila letos v květnu osmou řadou, zosobňovala královna Daenerys, v podání Emilie Clarkeové, se svými draky.

Obsazení nové řady a to, kdy ji budou moci diváci začít sledovat, HBO neprozradila.

HBO zároveň odmítla komentovat zprávy, že upustila od jiného příběhu, který se měl odehrávat dokonce tisíc let před dějem Hry o trůny. Podle agentury AP byl už k zavržené řadě v Severním Irsku natočen pilotní díl, v němž hraje Naomi Wattsová.

Finanční úspěch seriálu

Seriál Hra o trůny vznikl na motivy Martinovy série románů nazvané Píseň ledu a ohně. Letos získal počtvrté americkou televizní cenu Emmy v kategorii nejlepší dramatický seriál. Celkově vynesl televizi HBO na tržbách ročně přes 23 miliard korun. Náklady na výrobu přitom vycházely jen na 15 milionů dolarů na epizodu.

O velkém úspěchu svědčí i to, že jen ve Spojených státech sledovalo Hru o trůny asi 30 milionů diváků.

Reklama

Doporučované