Hlavní obsah

Přes 190 lidí se pohřešuje po nehodě trajektu v Indonésii

V Indonésii ztroskotala v pondělí loď převážející turisty.Video: Rudolf Požár, Reuters

 

Reklama

Na indonéském jezeře Toba ztroskotala v pondělí loď převážející turisty. Úřady stále pohřešují na 190 pasažérů. Zachránit se zatím podařilo pouhých 18 lidí. Plavidlo bylo přetíženo muslimy slavícími svátek Eid.

Článek

Více než 190 lidí je pohřešováno poté, co se s nimi potopil trajekt na jezeře Toba v Indonésii. K tragédii na největším vulkanickém jezeře na světě, které se nachází na Sumatře, došlo v pondělí. Podle vyšetřovatelů loď převážela třikrát více cestujících, než umožňovala její kapacita.

Dopravu v tu dobu přetížilo velké množství turistů slavících muslimský svátek Eid ukončující období ramadánu. Podle policie je mnoho obětí stále uvězněno uvnitř potopeného plavidla. Jeho polohu se na dně 450 metrů hlubokého jezera ale ještě nepodařilo lokalizovat.

„Stále mám naději, že můj bratr bude nalezen živý, pokud ne, doufám, že se nám vrátí alespoň jeho tělo,” řekl příbuzný jedné z obětí Yanti Samsudin. Zachráněno bylo zatím pouze osmnáct pasažérů. Vzhledem k tomu, že nebyly vydávány palubní lístky, chybí záznamy o tom, kdo byl skutečně na palubě.

Podle indonéské vládní agentury pro bezpečnost cestování 40 procent všech lodních nehod způsobí lidský faktor a pouze 12 procent se jich stane z důvodu špatného počasí.

Reklama

Související témata:

Doporučované