Hlavní obsah

Přes most na Bubenské u metra Vltavská do 24. února neprojedete

Uzavřená je část mostu ve směru do Holešovic.

Reklama

Pro auta je dnes ráno v Praze ve směru do Holešovic uzavřen most v Bubenské ulici nedaleko stanice metra Vltavská. Pod mostem se zároveň na dnešní den a neděli zastaví provoz tramvají. Doprava bude omezena kvůli budování dalších podpěr pod poškozeným mostem. Auta po mostě neprojedou do půlnoci 24. února.

Článek

Most byl kvůli havarijnímu stavu uzavřen loni v říjnu a před koncem roku byl po zátěžových zkouškách zprovozněn jedním pruhem pro osobní vozy a další auta do 3,5 tuny. Provizorní podpěry dosud most podepíraly pouze ve dvou místech, počátkem tohoto týdne prostor pod mostem převzala stavební firma Hochtief, aby pod most umístila další podpěry.

Po podepření druhého a čtvrtého mostního pole chce Technická správa komunikací obnovit na mostě plný provoz aut do 3,5 tuny a také umožnit tramvajovou dopravu ve všech směrech. Kvůli pracím byl už dřív přerušen provoz tramvají mezi Těšnovem a Vltavskou.

Plná tramvajová výluka pod mostem se bude opakovat o víkendu 23. a 24. února. Mezitím od pondělí 11. do pátku 22. února tramvaje pod mostem pojedou jen směrem z Vltavské na Strossmayerovo náměstí.

Práce na dalších podpěrách by měly TSK vyjít na 16 milionů korun. Co bude s mostem dál, zatím není rozhodnuto. Jednou z možností je, že bude v rámci proměny okolí Vltavské zbořen a auta a tramvaje by se křížily na běžné křižovatce. O žádné z konkrétních variant však město zatím nejednalo.

Reklama

Doporučované