Hlavní obsah

Přesvědčovali děti, že je zneužívají vlastní rodiče, aby je mohli prodat. Mezi obviněnými je i starosta města

Foto: Pixabay.com/ ArmyAmber

Přesvědčovali děti, že je zneužívají vlastní rodiče, aby je mohli prodat.

Reklama

aktualizováno •

Italská policie zadržela 18 lidí obviněných z „vymývání mozků” dětí. Sociální pracovníci, psychologové, a dokonce i starosta přesvědčovali děti, že je jejich rodiče zneužívají. Odebrali je rodinám a prodali do pěstounské péče.

Článek

Bibbiano je asi desetitisícové město ve střední Itálii. Italská média přišla s odhalením skupiny lidí, která pomocí psychického nátlaku, a dokonce i elektrošoků přesvědčovala tamní děti, že je jejich rodiče sexuálně zneužívají. Ty potom přesně to zopakovaly soudu.

Podle italského deníku Corriere della Sera se jednalo o děti ve složité sociální situaci, které vyžadovaly péči úřadů. Skupina podle nich byla organizována proto, aby tyto děti „odchytila” a umístila do jiných rodin výměnou za peníze.

Skupina, do které patřili sociální pracovníci, doktoři, politici i psychologové, falšovala hlášení tak, aby to vypadalo, že děti musí odebrat od jejich údajně disfunkčních rodin. Poté je prodávali do pěstounských rodin za tisíce eur.

Italský premiér Giuseppe Conte na summitu G20 v japonské Ósace už sdělil, že pokud se tato obvinění potvrdí, jsou děsivá a šokující.

Vyšetřování praktik začalo v roce 2018, na starost si ho vzala investigativní skupina nazvaná „Andělé a démoni”. Obdržela totiž několik hlášení o pochybení tamních institucí.

Členové této sítě podle vyšetřovatelů používali i metody elektrošoků. Nazývali je „paměťové přístroje”. Přesvědčovali děti, že je rodiče zneužívají, popisovali sexuální detaily a jejich domovy označovali jako místo činu. Rodiče zobrazovali jako příšery, které jim chtějí ublížit. Dokonce se za ně někteří terapeuti měli převlékat.

Všichni členové skupiny, včetně těch pěstounských rodin, do kterých byly děti prodány, jsou obviněni ze zneužívání dětí, zneužití moci, podvodů, padělání dokumentů a dalších kriminálních činů.

Reklama

Doporučované