Hlavní obsah

Prezident a nejbohatší český byznysmen „ladili noty“ na Trumpa

Hlava státu a nejmocnější český byznysmen spojili opět síly.

 

Reklama

Prezident Miloš Zeman přijal na Hradě majitele skupiny PPF Petra Kellnera. Mluvili o USA, Číně i Rusku.

Článek

Zájmy hlavy státu Miloše Zemana a nejbohatšího českého byznysmena Petra Kellnera se znovu protnuly. Prezident brzy zamíří na svou první oficiální návštěvu Spojených států, kam jej pozval Donald Trump. Kellnerova skupina PPF zase za oceánem rozvíjí svůj splátkový byznys.

Oba muži se proto v úterý sešli na Hradě.

„Pan prezident přijal na Pražském hradě majitele PPF Petra Kellnera. Předmětem diskuse byly ekonomické vztahy s USA, Čínou a Ruskou federací, které pan prezident plánuje v tomto roce navštívit,“ napsal na Twitteru prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Do Ameriky poletí Zeman na konci dubna, čínská návštěva je plánovaná na květen. O ruské cestě zatím Hrad neinformoval.

Podle informací Seznam Zpráv je vysoce pravděpodobné, že se primárně americké, ale zřejmě i obou dalších exponovaných misí, zástupci PPF zúčastní. Není vyloučena ani osobní přítomnost právě miliardáře Petra Kellnera, který se jinak oficialitám a vůbec veřejnosti vyhýbá.

„Ve všech zmíněných zemích má skupina PPF obchodní aktivity. Schůzky pana Kellnera ale nekomentujeme,“ odmítla přiblížit plány skupiny její mluvčí Zuzana Migdalová.

Kellner například v roce 2014 doprovázel Zemana při jeho cestě do Číny a společně s českou hlavou státu navštívil čínského prezidenta Si Ťin-pchinga. Zeman se poté z Číny místo vládním speciálem vracel letadlem pronajatým společnostmi PPF a J&T.

Reklama

Související témata:

Doporučované