Hlavní obsah

Prezident Blaník jde do kin. Celovečerní film měl premiéru v Lucerně

Premiéra filmu Prezident Blaník.

 

Reklama

Satirický film Prezident Blaník o fiktivním lobbistovi Tondovi Blaníkovi přichází do kin. Premiéru měl ve středu v pražské Lucerně.

Článek

Celovečerní film Prezident Blaník měl ve středu premiéru v pražské Lucerně. Natočen byl podle předlohy úspěšného seriálu Kancelář Blaník, který už téměř čtyři roky vysílá internetová televize Stream.cz.

Satirický film o zákulisí české politiky režiséra Marka Najbrta odráží především letošní volbu hlavy státu. Tvůrci proto natočili obě varianty možného výsledku druhého kola a do poslední chvíle čekali na jeho výsledek.

Hlavními postavami celého snímku budou stejně jako v seriálu herci Marek Daniel, Halka Třešňáková a Marek Dalecký. Objeví se v něm ale třeba i zpěvák Tomáš Klus, spisovatel Ladislav Špaček nebo skuteční kandidáti na prezidenta. S těmi herci natáčeli přímo na jedné z listopadových prezidentských debat a scénář se na místě přizpůsoboval tomu, jak kandidáti na přítomného Blaníka reagovali.

Podle režiséra Marka Najbrta dílo o fiktivním lobbistovi Tondovi Blaníkovi doplňuje reálné dění v české politice. „Tím, že se seriál Kancelář Blaník stal známý, už jsme součástí politického světa, a jsme tou součástí rádi,“ dodává.

Reklama

Doporučované