Hlavní obsah

Prezident doufá, že vyznamenání v lednu předá osobně, napsal Hrad

Foto: hrad.cz

Prezident Miloš Zeman při druhé inauguraci.

Reklama

Podle tiskové zprávy zaslané z Kanceláře prezidenta republiky se Zeman na udílení vyznamenání těší.

Článek

Předávání státních vyznamenání při příležitosti státního svátku 28. října se neuskuteční. Přesouvá se na další významný den - 1. leden příštího roku.

V tiskové zprávě to oznámila Kancelář prezidenta republiky.

„Prezident republiky dnes potvrdil, že pro ceremoniál spojený s předáním propůjčených a udělených státních vyznamenání využije řádového dne 1. ledna 2022. Těší se, že bude moci propůjčená a udělená státní vyznamenání předat osobně,“ stojí ve zprávě tiskového odboru kanceláře.

Podle ní úřad dle pokynů Zemana denně dodává do nemocnice monitoring tisku a přehled aktuálního dění.

„Prezident republiky Miloš Zeman se v Ústřední vojenské nemocnici ve dnech 21.–25. října 2021 opakovaně setkal se svými rodinnými příslušníky, navštívil jej prezident Václav Klaus a veřejný ochránce práv Stanislav Křeček. Pan prezident přijal také vedoucího KPR, ředitele Odboru protokolu KPR a ředitele Útvaru pro ochranu prezidenta České republiky Policie ČR,“ stojí dále ve zprávě.

Rozruch způsobila hlavně nedávná návštěva šéfa Sněmovny Radka Vondráčka. Nemocnice se proti ní veřejně ohradila, protože o ní nebyl informován ošetřující lékař. Následně požádala ochrannou službu, aby bez souhlasu lékaře k prezidentovi nikoho nepouštěla.

Později vyšlo najevo, že Vondráček a hradní úředníci porušili pravidla nemocnice, protože přišli na JIP bez respirátorů a ochranného oblečení.

Prezident Miloš Zeman je dlouhodobě hospitalizovaný v Ústřední vojenské nemocnici v Praze. Naposledy v pátek večer nemocnice oznámila, že se prezidentův stav mírně zlepšil.

Reklama

Doporučované