Hlavní obsah

Zeman: Zvát Milion chvilek na Hrad je naprosto zbytečné. Nikdo je nevolil

Prezident Miloš Zeman dorazil na debatu s občany do Humpolce.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

aktualizováno •

Miloš Zeman zavítal do Humpolce na Pelhřimovsku na setkání s občany. Dopoledne promluvil ke krajským zastupitelům v Jihlavě, v dalších dnech navštíví Třebíčsko a Žďársko. Oficiální návštěvu ukončí 27. června v Bystřici nad Pernštejnem.

Článek

Dopoledne Zeman krajským zastupitelům v Jihlavě řekl, že vláda s vysokou mírou pravděpodobnosti vydrží do konce volebního období. „Lidé, kteří jsou nespokojeni s výsledky voleb, mají právo demonstrovat, ale pokud volby, ty příští volby, nedopadnou jinak, tak mají smůlu,“ řekl Zeman.

Prezident v Jihlavě promluvil ke krajským zastupitelům.Video: Seznam Zprávy

Účastníci demonstrací proti premiérovi Andreji Babišovi podle prezidenta protestují proti svobodným volbám, zatímco demonstrace v roce 1989 po svobodných volbách volaly.

Zeman během proslovu podpořil investice do přehrad a rybníků, které podle něj mají pomoci v boji se suchem. Vyslovil se také pro začlenění ministerstva životního prostředí pod ministerstvo zemědělství.

Prezident v Jihlavě zahájil třídenní návštěvu Vysočiny. V kraji pak stráví několik dní dovolené v Novém Veselí, kde spoluvlastní nemovitost.

Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) by se Zeman měl na Vysočině sejít také s kandidátem ČSSD na ministra kultury Michalem Šmardou, který by měl nahradit ministra Antonína Staňka (ČSSD). Na jmenování Šmardy ČSSD čeká od konce května. Jeho odvolání na žádost sociální demokracie navrhl Babiš, Zeman návrhu, s odkazem na to, že mu ústava nestanovuje žádnou lhůtu, zatím nevyhověl. Staňkovu rezignaci předtím odmítl.

Při své poslední oficiální návštěvě Vysočiny v roce 2017 navštívil Zeman také jadernou elektrárnu Dukovany. Letos bude část programu věnovat návštěvě výrobce plastových trubek Fraenkische v Okříškách na Třebíčsku. Setká se s lidmi ve Vladislavi na Třebíčsku a v obci Kadolec na Žďársku.

Série krajských návštěv prezidenta republiky začala v tomto roce v březnu v Karlovarském kraji.

Reklama

Související témata:

Doporučované