Hlavní obsah

Zeman rozdělil národ, jsem zklamaný z něj i z české politiky, říká kajakář Hradilek

V politice má Vavřinec Hradilek celkem jasno. Podívejte se, co si myslí.Video: Veronika Jonášová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Kajakář Vavřinec Hradilek je občansky aktivní a komentuje politiku na sociálních sítích. „Nedá mi to, považuju to za správné,“ tvrdí stříbrný olympionik z OH v Londýně.

Článek

„Prezident by měl reprezentovat hrdost a stmelovat zemi a Miloš Zeman podle mne takovým prezidentem není,“ tvrdí kajakář Vavřinec Hradilek, který je pyšný na to, že má stejné iniciály jako Václav Havel. „Prezident Zeman za dobu ve své funkci rozeštval lidi a rozdělil národ,“ myslí si Hradíiek, který se letos nekvalifikoval do reprezentace.

„Můj cíl je příští rok to napravit, stále si myslím, že jsem dobrý závodník,“ dodává Hradilek, který má za cíl startovat na olympiádě v Tokiu v roce 2020.

Svou popularitu Hradilek využívá ale i k dalším aktivitám, třeba dlouhodobě bojuje za léčbu pro svou těžce nemocnou neteř Boženku, která trpí spinální muskulární atrofií. „Teď podstupuje léčbu, je to velká bojovnice, která nám to všem ukáže,“ dodává.

Proč měl dlouho strach z vody? A proč odmítá nabídky vstoupit do politiky? A jak nesl, že se letos nedostal do reprezentace? Podívejte se ve Víkendovém rozhovoru ve videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované