Hlavní obsah

Prezident Zeman si zlomil ruku při pádu, je po operaci

Foto: Profimedia.cz

Prezident Miloš Zeman.

Reklama

aktualizováno •

Prezident Miloš Zeman skončil v úterý večer ve střešovické nemocnici kvůli úrazu ruky. Na Twitteru to uvedl mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Nyní je Zeman ve standardní pooperační péči.

Článek

Mluvčí prezidenta řekl v úterý před 23. hodinou, že si prezident zlomil pravou ruku při pádu a je právě operován. Operace zlomené pravé ruky prezidenta Miloše Zemana proběhla podle jeho mluvčího standardním způsobem. Nyní je Zeman v pooperační péči, uvedl mluvčí Ovčáček pro ČTK. Zeman byl po úrazu ruky operován v noci na dnešek v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN).

„Je to důsledek toho, že prezident trpí polyfunkční neuropatií dolních končetin. Dnes večer sledoval televizní zpravodajství a poté nevyužil hůlky ani nabídky pomoci ochranky, došlo k pádu a zlomení ruky,“ upřesnil v úterý pro Radiožurnál hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

„Nejde o stav ohrožující na životě, pan prezident je v kontaktu s rodinou a spolupracovníky. Program pana prezidenta bude uzpůsoben rekonvalescenci,“ sdělil Ovčáček.

V ÚVN Zeman strávil několik dní také loni v říjnu. Podle nemocnice se tam léčil pro poruchu výživy spočívající v úbytku a narušené funkci svalů, zejména nohou. V tehdejší lékařské zprávě bylo uvedeno, že kromě neuropatie trpí Zeman také cukrovkou druhého typu.

Reklama

Doporučované