Hlavní obsah

Prezidentský kandidát Horáček na Šluknovsku: Pořád jsme chudinskou periferií

Michal Horáček vyrazil na Šluknovsko.

 

Reklama

Známý textař, který se chce stát prezidentem, vyrazil na kampaň do jedné z nejchudších částí země.

Článek

Prezidentský kandidát, textař Michal Horáček, rád zdůrazňuje, že už sedm měsíců objíždí republiku - a za tu dobu hodně poznal.

„Pro mě je největší zklamání, že sedmadvacet let po listopadové revoluci jsme chudinskou periferií vysněného euroatlantického prostoru," popisuje Horáček hlavní zjištění.

Ve čtvrtek ho ale čekala jedna z doposud nejtěžších misí. Vyrazil do Šluknovského výběžku, kde komunikace s místními hodně nespokojenými obyvateli žádá nejvyšší míru empatie.

Právě ve Varnsdorfu a Rumburku vypukly na jaře před šesti lety nepokoje. A to jako následek neřešené zvýšené kriminality a „byznysu" - stěhování sociálně slabých lidí na místní sídliště.

Majetný Horáček, jenž po vyhlášení kandidatury přiznal majetek v hodnotě 458 milionů korun, vyrazil do jednoho z tamních ghett, lokality Kovářská na okraji Varnsdorfu.

„Pro mě to není zas tak nová věc. Já se svým recitálem jezdím po celé zemi už několik let, mám padesát koncertů ročně, navštívil jsem 220 měst," říká Horáček.

Tady ho nadchl výjimečný příběh Romky, jež se dokázala ze dna dostat - a dnes pracuje jako terénní pracovnice v neziskové organizaci.

Reklama

Doporučované