Hlavní obsah

Nechal byste sestřelit letadlo s lidmi na palubě? Jak si bez moderátorky poradili Topolánek s Hilšerem

Zkušenost z politiky jako výhoda, nebo hendikep. Marek Hilšer proti Mirku Topolánkovi.

 

Reklama

Marek Hilšer a Mirek Topolánek se střetli ve druhém prezidentském souboji Seznamu. Jak se kandidáti na Hrad vypořádali s nepříjemnými otázkami protivníka ve studiu bez moderátora?

Článek

„Miloš Zeman odešel za neslavných okolností, podobně jako vy. Stojí za ním finanční a nátlakové skupiny jako za vámi. Zeman měl svého Šloufa, vy Dalíka. Chodíte na narozeniny Nejedlého,“ pustil se lékař Hilšer do minulosti expremiéra Topolánka a jeho kontaktů s Martinem Nejedlým, kontroverzním spolupracovníkem prezidenta.

„Paralelu s Milošem Zemanem nevidím. Nespojují mě s ním politické názory a s Nejedlým dnes stojíme každý na opačné straně,” odvracel útok Topolánek. „Mám politickou zkušenost a vím, jak celá tahle mašinerie funguje," poukázal expremiér na Hilšerovy slabiny.

Ve druhém díle soubojů kandidátů na Hrad došlo i na spory o povinné kvóty pro uprchlíky, pomluvy a schopnost ustát tlak médií. Adepti na prezidenta se střetli i o téma, jestli by v roli hlavy státu, a tedy velitele armády, dali rozkaz sestřelit civilní letadlo, které teroristé chtějí použít k útoku na českou metropoli.

Co kandidáti na prezidenta oceňují na Miloši Zemanovi? Za co pochválili svého soupeře, kdo bude komu dělat poradce a kdo v debatě bez moderátora získal navrch? Podívejte se v úvodním videu.

Reklama

Doporučované